ZVEZDA OSVOJILA KUP RADIVOJA KORAĆA: Dominantija od prvog minuta igre vječitih rivala

Početak utakmice obilježila je nestvarna scena, i pjevanje Delija i Grobara nakon što se u hali „Čair“ pojavio Vojni orkestar.

Na kraju prve četvrtine, Zvezda je vodila sa 20:13, šutirala je 4/9 za dva, a 4/8 za tri poena, dok je Partizan popravio svoj šut na 3/6 za dva, a 2/7 sa distance. Zvezda je takođe imala više skokova (10:6) i asistencija (4:1). U crveno-bijelom taboru najefikasniji su Kalinić sa 6 poena, te Volters i Marković sa po pet, a u Partizanu Panter sa šest, te Mur sa tri.

Foto: A. Ilić

Prvo poluvrijeme je završilo onako kako se i dalo naslutiti shodno toku igre. Crvena zvezda je dobila Partizan sa 49:28. I ne čudi, jer Partizan je u prvom poluvremenu šutirao samo sa 39% uspješnosti iz igre (11/28, i to 9/18 za dva, a skromnih 2/10 za tri), dok je Zvezda šutirala sa 58% preciznosti (18/31 ukupno, od toga 12/20 za dva, 6/11 za tri). Crvena zvezda je dominirala u skoku (18:11), a naročito asistencijama (12:5), dok je imala i više osvojenih lopti, 5-4. U taboru crveno-bijelih istakli su se Kalinić i Marković sa po 10 poena, te Volters i Holins sa po 7, dok su po šest za Partizan dali Lesor, Panter, Kurucs i Mur.

Foto: Tviiter/KKPartizan

Dejan Radonjić je isključen pred sami kraj treće četvrtine zbog načinjenih tehničkih grešaka. Goran Bošković preuzima vođenje ekipe Zvezde. Zvezda je zadržala prednost te sa 21 poenom više u odnosu na Partizan ušla u četvrtu četvrtinu.

Završni rezultat bio je 85:68. Partizan je na početku potpuno pogubio konce poslije propuštenih uvodnih prilika, što je dovelo do toga da se njegovi igrači unervoze. A nešto iskusniji rivali, takve poklone rado koriste. I ne podliježu euforiji.

Podsjećamo, ovom pobjedom Zvezda je izborila jedanaesti Kup u svojoj karijeri.

Članak ZVEZDA OSVOJILA KUP RADIVOJA KORAĆA: Dominantija od prvog minuta igre vječitih rivala se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *