ZLOČIN KOJI JE POTRESAO AMERIKU: Ubio ženu, petoro djece, pa sebe

Istražitelji su utvrdili da je 42-godišnji Majkl Hejt, Taušin muž, otvorio vatru na nju, njenu majku Gejl Erl i njihovu djecu, tri djevojčice i dva dječaka u uzrastu od 4 do 17 godina. Zatim je okrenuo pištolj ka sebi, rekao je menadžer grada Inoka Rob Dotson tokom konferencije za novinare prenošenu na Fejsbuku.
Dotson je rekao da će biti obavljene autopsije i da su obaviješteni najbliži rođaci.

Porodica je bila dobro poznata u gradu Inoku i bila je aktivna u mormonskoj zajednici.

Na Fejsbuk nalogu Tauše mogu se vidjeti idilične fotografije ove porodice.

Dvije nedjelje prije pucnjave, Tauša je podnela zahtev za razvod, ali je gradonačelnik Inoka Džefri Česnat rekao da je prerano da istražitelji utvrde da li je to bio motiv ubistava.

Šef policije Inoka Džekson Ejms rekao je da je policijska uprava bila upoznata sa porodicom nakon što su ih istražili prije nekoliko godina. Ejms je odbio da otkrije detalje onoga što se tada dogodilo, piše Pipl.

– Ne dešava se prečesto da se ovako nešto dogodi u našem komšiluku. Zapravo, Hejtovi su bili moji komšije. Najmlađa djeca su se igrala u mom dvorištu sa mojim sinovima. Ovo je ogroman udarac za mnoge, mnoge porodice koje su provele mnogo, mnogo noći sa ovim pojedincima kojih sada nema – rekao je Česnat.
Česnat je rekao da istražitelji nisu bili spremni da objave ko je tražio od policije da provjeri porodicu. On nije mogao da kaže koliko dugo je porodica bila mrtva, ali svjedoci se prisećaju da su videli Taušu i njenu majku na crkvenoj svečanosti noć prije nego što su pronađene mrtve.

Taušin advokat za razvod Džejms Park, rekao je da nije izrazila bojazan da bi njen muž mogao da je povrijedi, navodi Asošiejted pres. On je agenciji rekao da se sastao sa njom dva puta, posljednji put u utorak.

Njih dvoje su se vjenčali 2003. Ona je bila iz Overtona u Nevadi, dva sata južno od Sidar Sitija, gdje je Majkl odrastao, prenio je AP.

Foks Solt Lejk Siti izvještava da je Majkl nedavno napustio posao u osiguravajućem društvu.

Inok je opisan kao ruralno područje, ali „treba da shvatite da je Inok dom mnogih mladih profesionalaca i njihovih porodica“, rekao je Česnat.

Kuće u kojima su se dogodila ubistva su velike, a svaka se nalazi na parceli od pola hektara, što je komšijama otežavalo da čuju buku iz susjednih vrata, rekao je Česnut.

Incident je izazvao mnogo emocija kod ljudi u gradu, pa i onih koji su prvi odgovorili, koji su pronašli porodicu, rekao je Dotson.

– Ne znamo zašto se to dogodilo. Vjerovatno niko neće znati šta je prolazilo kroz umove ovih pojedinaca. Međutim, znamo da su oni bili naši prijatelji; bili su naše komšije i voljeli smo ih – rekao je.

– Tauša je bila najljubaznija i najvelikodušnija osoba i nikada nije rekla ništa loše ni o kome. Dala bi košulju sa svojih leđa za bilo koga i neumorno je služila ljudima – rekla je Tina Braun, prijateljica porodice, prenosi Blic.

Članak ZLOČIN KOJI JE POTRESAO AMERIKU: Ubio ženu, petoro djece, pa sebe se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *