ZAPADNI MEDIJI NEUMORNO POKUŠAVAJU IZAZVATI RAT: Zaharova ističe da nema pripreme za invaziju

– Nažalost mnogih zapadnih medija, rat ponovo nije počeo. Oni su uložili veliki napor da dođe do rata. Sve to nema veze sa realnošću – rekla je Zaharova.

Ona je podsjetila da se prethodnih dana rat nije dogodio, ali da se mediji na Zapadu ne uznemiravaju i čekaju bolju priliku.

– Prvi put u istoriji čovječanstva ne samo sumnjiva država agresor čiju je ulogu Rusiji dodijelio kolektivno Zapad, već i zemlja potencijalna žrtva, kako je to predstavljeno u američkim medijima, negirale su sve te planove, koje uporno plasiraju anglosaksonski mediji – rekla je ona.

Zaharova je navela da su Rusija i Ukrajina, držeći se suštinski različitih stavova o mnogim pitanjima, podjednako izjavile da nema činjenica koje bi ukazivale na pripreme za invaziju.

U posljednje vrijeme zapadne zemlje i Kijev mnogo spekulišu o rizicima invazije Rusije na Ukrajinu. Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov odbacio je takve navode kao neosnovano podsticanje tenzija, te istakao da Rusija nikome ne predstavlja prijetnju.

Takođe, Peskov nije isključio rizik od provokacija i upozorio da će pokušaji da se silom riješi kriza na jugoistoku Ukrajine imati strašne posljedice, navodi TASS.

(SRNA)

Članak ZAPADNI MEDIJI NEUMORNO POKUŠAVAJU IZAZVATI RAT: Zaharova ističe da nema pripreme za invaziju se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *