Xbox gejmeri mogu da strimuju na Twitchu direktno iz svog dashboarda

Microsoft će poboljšati Twitch striming uživo na Xbox konzolama. Vlasnici Xbox Series X/S i Xbox One mogu da strimuju na Twitch-u direktno iz sistemskog vodiča.

Xbox gejmeri mogu da strimuju na Twitchu direktno iz svog dashboarda

Twitch nudi razne pogodnosti na Xbox konzolama

Takođe imate pristup nekim opcijama pogodnim za strimovanje, uključujući brzinu prenosa, rezoluciju, naslov i zasebne nivoe zvuka za vašu igru i mikrofon. Integracija je dovoljno pametna da automatski pauzira vaš feed i menja naslove emisija ako promenite igru, a vi možete da odlučite da li želite da gledaoci čuju vaše ćaskanje ili ne. Vaši Xbox prijatelji takođe mogu izabrati da primaju upozorenja kada krenete uživo na Twitch.

Ova vrsta povezivanja nije iznenađujuća. Microsoft je zatvorio Mixer pre skoro dve godine, ostavljajući korisnike Xbox-a bez zaista integrisane opcije striminga uživo. Aplikacija Twitch je popunila tu prazninu, ali je za emitovanje bilo potrebno znatno više koraka. Ovo ga čini održivijim za strimovanje na Xbox-u i moglo bi pomoći Microsoft-u da se takmiči sa Sony-jevom relativno snažnom Twitch podrškom za PS4 i PS5.

Izvor: Engadget

The post Xbox gejmeri mogu da strimuju na Twitchu direktno iz svog dashboarda first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *