VELIKO SRCE ŠAMPIONA! Novak Đoković i gest za mladu Srpkinju veći od svih grend slem trofeja

Naime, radi se o tome da je Nole mladoj srpskoj teniserki, Staši Srbulović (19), finansirao dalek put u Australiju. U pitanju je djevojka rođena 2003. godine koja je sa osam mjeseci ostala bez čula sluha, a takmiči se u konkurenciji gluvih i nagluvih, gde je trenutno četvrta na svijetu.

– Staša je jako fina i draga djevojčica koja sanja velike snove u tenisu. Drago mi je da smo u teniskom centru Beograda mogli da joj pomognemo da se spremi i trenira da bi mogla da se bavi ovim sportom na međunarodnom nivou. Želim joj sve najbolje, ako bude prilike da je pogledam i da se sretnem sa njom to ću čuniti. Najverovatnije neće biti treninga, videću u četvrtak ujutru kad se probudim – rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Ova djevojka inače je rodom iz Zlota kod Bora, a pri rođenju ništa nije nagoveštavalo da bi mogla da da ostane bez čula sluha. Nažalost, osam meseci nakon rođenja dijagnostifikovana joj je senzineuralno oštećenje oba uva, a uzrok toga nije nikada utvrđen.

Uprkos tome što joj je život odredio da ide težim putem za razliku od svojih vršnjaka i vršnjakinja ova djevojka ne prestaje da se bori.

Pohađa srednju Ekonomsku školu, marljivo uči, radi na sebi, trenira, nosi slušni aparat, nasmijana je i puna entuzijazma.

Njen teniski san joj je inspiracija, nešto što je gura da nastavi dalje uzdignute glave.

Ove godine u Melburnu prvi put se organizuje turnir na kome će učestvovati gluvi i nagluvi igrači i ona će biti dio takmičenja. Na Olimpijskim igrama je osvojila peto mjesto u svojoj konkurenciji, a sada, zahvaljujući Novaku može prikazati djelić svog talenta i u Melburnu.

Članak VELIKO SRCE ŠAMPIONA! Novak Đoković i gest za mladu Srpkinju veći od svih grend slem trofeja se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *