VANREDNO STANJE ZBOG OLUJE: Kalifornija na udaru zbog „ciklon bombe“

Region, koji je u prošlosti bio pogođen šumskim požarima, među prvim mjestima je u kojima je izdata naredba za evakuaciju zbog zabrinutosti zbog poplava i klizišta.

Očekuje se da će oluja donijeti do 152 milimetara kiše u dijelovima oblasti zaliva San Francisko, gdje će upozorenje od poplava biti na snazi cijelog dana.

U južnoj Kaliforniji očekuje se da će oluja dostići vrhunac tokom noći i današnjeg dana, a u okruzima Santa Barbara i Ventura će vjerovatno biti najviše kiše, rekli su prognostičari.

Guverner američke savezne države Kalifornije proglasio je vanredno stanje zbog oluje, druge koja je pogodila državu za nedjelju dana.

– Očekujemo da bi ovo mogla biti jedna od najizazovnijih i najuticajnijih serija oluja koje su se spustile u Kaliforniju u posljednjih pet godina – rekla je Nensi Vord, direktorka Kancelarije za hitne službe guvernera Kalifornije.

Gradonačelnik San Franciska London Brid saopštio je na konferenciji za novinare da se grad „sprema za rat“.

Ekipe čiste zapušene odvode i pokušavaju da prebace beskućnike u skloništa i podijele zalihe za hitne slučajeve onima koji su odbili da se evakuišu.

Prognostičari kažu da se formira „ciklon bomba“, vrsta oluje koja se brzo pojačava, i da će biti opasna za ljude.

Očekuje se da će najteže biti pogođena sjeverna Kalifornija, u kojoj je tokom vikenda došlo do proboja nasipa.

Članak VANREDNO STANJE ZBOG OLUJE: Kalifornija na udaru zbog „ciklon bombe“ se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *