„UVIJEK IMA ŠANSI!“ Lavrov sugerisao Putinu da nastavi putem diplomatije

Lavrov je rekao Putinu da su SAD dostavile konkretne prijedloge o smanjenju vojnih rizika, ali je dodao da odgovori od EU i NATO saveza nisu bili zadovoljavajući.

Putin je u razgovoru koji je prenosila televizija pitao Lavrova da li postoji šansa da se postigne sporazum kada je riječ o bezbjednosnim brigama Rusije ili se pregovori samo razvlače.

– Već smo upozorili više puta da nećemo dozvoliti da pregovori traju beskrajno o pitanju koje zahtijeva rješenje danas. Moram reći da uvijek ima šansi – naglasio je Lavrov.

On je istakao da mu se čini da mogućnosti ni izbliza nisu iscrpljene i da bi u ovoj fazi predložio da se nastavi tim putem.

Lavrov je napomenuo da je dobio „nezadovoljavajuće“ odgovore na pismo koje je poslao grupi od preko 10 članica EU i članicama NATO saveza o pitanju bezbjednosti.

Rusija brine zbog toga što Ukrajina i zapadne države nastavljaju da jačaju svoju bezbjednost na štetu Rusije i smatra da se time krše međunarodni sporazumi.

– Dobio sam nezadovljavajuće odgovore, nijedan od mojih kolega ministara nije odgovorio na moju direktnu poruku. Zato ćemo nastaviti da tražimo konkretne reakcije od svake zemlje – dodao je Lavrov.

(Srna)

Članak „UVIJEK IMA ŠANSI!“ Lavrov sugerisao Putinu da nastavi putem diplomatije se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *