UKRAJINSKI GENERAL UBIJEN U RUSKOM NAPADU! Uništen štab grupe „Sjever“

– Većina štabnih oficira je poginula. Prema našim obavještajnim podacima, među poginulima je i komandant grupe „Sjever“ general Dmitrij Krasiljnikov – dodao je portparol Narodne milicije.

Basurin kaže da je presretnuta radio komunikacija ukrajinske vojske potvrdila i da je likvidiran komandant 53. brigade Oružanih snaga Ukrajine pukovnik Titenko, dok je general Sodolj, komandant oružane grupe „Vostok“, evakuisan helikopterom iz Mariupolja u teškom stanju.

Sodolj je povređen kada su pripadnici bataljona „Azov“ u konfuziji otvorili vatru na njegovo vozilo, dok je prolazilo kroz jedan od ukrajinskih punktova, tvrdi Basurin.

Portparol Narodne milicije zaključuje da su „nacionalističke jedinice koje su i dalje na teritoriji Donjecke i Luganske narodne republike obezglavljene“

Podsjetimo, Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju čiji je cilj demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine. Predsjednik Rusije Vladimir Putin je u televizijskom obraćanju Rusima rekao da okolnosti „zahtijevaju odlučnu i hitnu akciju“ i da su se narodne republike Donbasa obratile Rusiji sa zahtjevom za pomoć.

Prema riječima ruskog lidera, sva odgovornost za krvoproliće biće na savjesti vladajućeg režima u Ukrajini. On je pozvao ukrajinsku vojsku da ne poštuje zločinačka naređenja ukrajinskih vlasti, da položi oružje i ode kući.

Članak UKRAJINSKI GENERAL UBIJEN U RUSKOM NAPADU! Uništen štab grupe „Sjever“ se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *