UKRAJINCI POČINJU PREGOVORE SA RUSIMA? Delegacija stigla u Bjelorusiju, oglasio se Kremlj

– U skladu sa postignutim dogovorom, ruska delegacija koju čine predstavnici Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva odbrane i drugih resora, uključujući predsjedničku administraciju, stigla je u Bjelorusiju na pregovore sa Ukrajincima. Bićemo spremni da počnemo ove pregovore u Gomelju – rekao je Peskov novinarima.

Specijalna vojna operacija Rusije sa ciljem demilitarizacije i denacifikacije Ukrajine počela je 24. februara. U petak je kretanje trupa obustavljeno u očekivanju mogućih pregovora sa Kijevom, ali je zbog odbijanja ukrajinske strane da u njima učestvuje operacija nastavljena u subotu.

Ranije su iz kabineta predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog saopštili da bi on mogao da razgovara o neutralnom statusu Ukrajine, uz paket garancija za njenu bezbjednost. Istovremeno, predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je 26. februara izjavio da je Minsk spreman da pruži platformu i obezbijedi vođenje pregovora. Zelenski je u subotu uveče rekao da su predsjednici Turske i Azerbejdžana, Redžep Tajip Erdogan i Ilham Alijev, takođe predložili da organizuju pregovore.

(Sputnjik)

Članak UKRAJINCI POČINJU PREGOVORE SA RUSIMA? Delegacija stigla u Bjelorusiju, oglasio se Kremlj se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *