Uhvati QR kod i dođi do Coinbase

Veliku pometnju je izazvao Super Bowl oglas koji obećava poklanjanje Coinbase. Svi su se pitali da li je prevara – ali nije.

coinbase

Oglas koji se odbija i podseća na logotipove DVD plejera, nudio je gledaocima mogućnost da skeniraju QR kod i odvodio ih na sajt za kriptovalutu. Oglas koji traje 60 sekundi prikazuje QR kod koji se odbija. Gledaoci nisu dobili nikakvo dalje obaveštenje dok ne skeniraju kod. Oni koji su skenirali kod bili su odvedeni na sajt coinbase.com.

Na sajtu je ponuđena registracija za Coinbase nalog, a za uzvrat korisnik dobija  15 dolara. Osim toga imao je šansu da osvoji jednu od tri nagrade. Tri nagrade imaju vrednost od milion dolara. Korisnici koji su skenirali kod ubrzo su se javili na društvenim mrežama i postavili pitanje da li je reč o prevari.

Nije reč o prevari, reč je o Coinbase reklami „Manje pričaj, više coina.“ Ponuda za učestvovanje u nagradnoj igri je ograničena do 15. februara. Međutim, nemojte hitati da uhvatite kod. Aplikacija je zbog ogromnog priliva saobraćaja, pala.

Izvor: Cnet.com

 

The post Uhvati QR kod i dođi do Coinbase first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *