UHAPŠENA TRI DRŽAVLJANINA BiH U NJEMAČKOJ: Osumnjičeni za krađu vozila vrijednih 1,5 miliona evra (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju kriminalističke agencije Evropske unije – Evropol, ova akcija hapšenja dovela je do rasformiranja bande kradljivaca automobila koja djeluje širom Njemačke.
U Dortmundu su pretražene ukupno četiri nekretnine, a kao rezultat toga, troje osumnjičenih su uhapšeni u Dortmundu i u okolini Njemačke.Kako se navodi, ovu kriminalnu organizaciju činili su državljani BiH koji su ilegalno boravili u Njemačkoj i vršili zločine u saveznim državama Donja Saksonija, Sjeverna Rajna-Vestfalija i Hesen.

Sumnjiče ih da su noću ilegalno ulazili u stambene objekte kako bi krali ključeve skupocjenih vozila, a ukupna vrednost ukradenih vozila prelazi 1,5 miliona evra.

Ova istraga je sprovedena u okviru Evropske Multidisciplinarne platforme protiv kriminalnih pretnji, a uz podršku projekta Suzbijanja ozbiljnog kriminala na Zapadnom Balkanu IPA 2019, kojeg finansira EU.

Platformu sprovode italijanske, holandske, nemačke vlasti koje daju finansijsku podršku organizaciji operativnih sastanaka i raspoređivanju nemačkih istražitelja u Austriji.


(Tanjug)

Članak UHAPŠENA TRI DRŽAVLJANINA BiH U NJEMAČKOJ: Osumnjičeni za krađu vozila vrijednih 1,5 miliona evra (VIDEO) se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *