UHAPŠEN HRVATSKI MINISTAR: Horvat je optužen za zloupotrebu položaja

  •  Horvat nije odveden na ispitivanje. Kod njega je izvršen pretres kuće, nakon čega je uhapšen i biće ispitan u popodnevnim časovima u prostorijama USKOK-a u Zagrebu – rekao je Terešak.Zvaničnik Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /USKOK/ je rekao da je ovim istraživanjem obuhvaćeno više osoba, a da je jedan od uhapšenih državni zvaničnik, prenose hrvatski mediji.- Sumnja se da su počinili krivična djela protiv službene dužnosti – rekao je zvaničnik iz USKOK-a.

    Uz ministra Darka Horvata na meti istražitelja su se, prema neslužbenim podacima, našli i potpredsjednik Vlade Boris Milošević, državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac i direktor Uprave za potpomognuta područja Katica Mišković. Sumnja se da su tražili zapošljavanje preko veze, te dodjele podsticaja.

    Među osumnjičenima su i bivši ministar Tomislav Tolušić, te Horvatova pomoćnica Ana Mandac, koja je s dužnosti otišla nakon što je osumnjičena u aferi „Vjetroelektrane“ s bivšom državnim sekretarom Josipom Rimac.

    Prema nezvaničnim informacijama, sporna je dodjela novca iz programa razvoja preduzetništva i zanatstva na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina.

(Agencije)

Članak UHAPŠEN HRVATSKI MINISTAR: Horvat je optužen za zloupotrebu položaja se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *