„UDALA SAM SE, ALI…“ Senida progovorila o dosad nepoznatim detaljima iz života

Stasom, glasom, karizmom, nastupima i videospotovima ova žena nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a upravo je ona zaslužna za novi muzički val koji je pokrenula hitom ‘Slađana’ 2018. godine.

I dok se mnoge regionalne pjevačice mogu samo ugledati na njezin izgled i talent, Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah, u nekoliko je godina stvorila karijeru o kojoj mnogi mogu samo sanjati. Njezinoj pojavi nije mogao odoljeti ni jedan od najpoznatijih regionalnih izvođača Dino Merlin, koji je imao veliku želju s pjevačicom snimiti pjesmu.

Senidah je nastavila nizati rekorde, što je i pokazala mega hitovima ‘Mišići’, ‘Replay’, ‘100%’, ‘Behute’, ‘Fama’, ‘Balkanka’, ‘Samo uživaj’ koji broje nekoliko miliona pregleda na muzičkoj platformi YouTube. Sada je došao red na novu pjesmu ‘Dva prsta’ koju je ovih dana predstavila publici i, prema svemu sudeći, puno obećava.

Samo za Stori otkriva dosad nepoznate detalje iz privatnog života, iskreno govori o bremenu koji nosi, ljubavi, trnovitom putu prema estradnom nebu i novogodišnjoj noći koju će provesti sa zagrebačkom publikom!

Izišla je njena nova pjesma koju je predstavila fenomenalnim spotom, a Senidah je otkrila koliko je pripremala ovaj projekt i da li je na kraju zadovoljna.
– Spot je bio zahtjevan, kostimi su kreirani za mene, a kako sam stalno bila na putu zbog koncerata, u pauzi između letova žurila sam na probe kostima u Ljubljanu. Jako sam zadovoljna, Ljuba Stefanović režirao je spot nakon naše sjajne suradnje za pjesmu ‘Behute’. Baš sam uživala u inspiraciji ove priče koja je zapravo dio mojih raznolikih korijena. Oslikava se udaja kroz običaje cijele naše regije, a ja sam mladenka u prikazu svih tih tradicija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Pjevčicina estetika u videospotovima je na razini vrhunske filmske produkcije. O tome koliko je zahtjevno snimati i stalno probijati granice, govorila je Senidah za Story.

– Apsolutno učestvujem u stvaranju i razradi ideja za moje pjesme i spotove. Volim kad sam u tome i kada pričam svoje priče kroz sve što radim jer glazbu doživljavam dosta osobno i tako ostajem svoja u svemu što radim.

Govorila je i o tome kako svoje pjesme prati putem društvenih mreža, da li proprati i komentare i trending.

– Voljela bih da imam više slobodnog vremena za to, ali rijetko ga imam. Više mi moj tim šalje podatke kad je spot u trendingu, top liste i zanimljive, neobične komentare, ali ponekad i ja prelistam. Ne opterećujem se time, a ljudi svašta pišu i to zna biti zabavno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Senidah (@senida_h)

Nekda je ranjiva, sretna, ljuta, tužna… Iskazuje širok spektar emocija u svojim pjesmama, pa je Senidah otkrila šta je najviše inspirira.

– Život, moj život, moje emocije, iskustva. Emocije mi se često miješaju, u tuzi osjećam ljubav, u ljubavi tugu, onda kroz ljutnju doživim ranjivost pa iz te ranjivosti tugu koja se opet pretvori u ljubav. I tako ukrug. Za stvaranje glazbe inspiriraju me moje đetinjstvo, obitelj, priče i razgovori koji su ostali u meni kao sjećanja koja su stalno tu.

Senidina sestra prijavila je ranije na jedno muzičko takmičenje i objavila prvu njenu pjesmu na YouTubeu.

– Istina jer sam stalno pjevala u kući, a zajedno smo provodile dosta vremena. Pjevala sam u automobilu na putovanjima, u šetnjama, kod prijatelja. Kao mala sam s đecom iz naselja stalno pjevala, pripremali smo priredbe za susjedstvo, maskirali se i nastupali. Sjajno smo se družili i zabavljali.

Na pitanje da li je sretna i zaljubljenja Senidah je dala kratak odgovor “uvijek”, a na pitanje šta je najluđe što je napravila zbog ljubavi odgovorila je vrlo zanimljivo.

(Stori)

Članak „UDALA SAM SE, ALI…“ Senida progovorila o dosad nepoznatim detaljima iz života se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *