„TI SI GLOG, JAK SI I ŽILAV“ Posljednji razgovor Nebojše Glogovca sa Peleom

Čuveni glumac, koji je inače i profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, otkrio je detalje posljednjeg razgovora koji je vodio s legendarnim Nebojšom Glogovcem, koji nas je prerano napustio.

– Meni je žao što se on i ja nismo bolje upoznali. Poznavali smo se, šalili smo se, on na moj, ja na njegov račun. Uvijek sam se radovao kada ga sretnem. Čuli smo se manje od nedjelju dana prije nego što je preminuo. Taj razgovor me je posebno dirnuo. Kada sam čuo da je bolestan i da je u ozbiljnom zdravstvenom stanju, pozvao sam ga telefonom – prisjetio se Pele.

Glumac je potom otkrio da je Glogovac tada razgovarao u svom stilu i zvučao je vitalno, kao da se ne suočava sa teškom bolešću.

– Rekao sam mu: “Ajde, nemoj da se foliraš, šta se izležavaš. Ti si Glogovac, ti si glog, jak, žilav… nemoj tu da mi se maziš”. Primjetio sam u njegovom glasu nešto. To je ono kad neko napravi pauzu, a vi imate osjećaj da su mu krenule suze. To mi je ostalo u sjećanju, zapamtio sam taj momenat. Kao da je preispitivao sebe. A nije bilo potrebe, on je bio čista duša, bio je dobar čovjek. Velika glumačka pojava i zaista dobar čovjek. Koliko je malo dobrih ljudi, je l’ da? On je bio poseban u svakom smislu, i kao čovjek i kao umjetnik. Tako vam je to, po pravilu dobri ljudi odlaze prije nekih drugih ljudi. Ali, ostaje sjećanje -ispričao je Dragan Petrović Pele za Balkan info.

Članak „TI SI GLOG, JAK SI I ŽILAV“ Posljednji razgovor Nebojše Glogovca sa Peleom se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *