„TEROR I MALTRETIRANJE“ Milanović o prijedlogu Plenkovića da Hrvatska obučava ukrajinske vojnike

– Ovo je lični teror i maltretiranje od Plenkovića, njegova želja da progura neke svoje ideje – rekao je Milanović novinarima nakon svečane sjednice Gradskog vijeća Zadra.

On je ponovio da je to rat Amerike i Rusije, da Amerikanci preko Ukrajine vode rat protiv Rusije. To se, kazao je, mora konstatovati i istakao da je “situacija je opasnija nego što je ikad bila”.

– Ovo je totalno ludilo. Svim stručnjacima koji bi mlatili gloginje ja bih pozvao da pročitaju čl. 5 Sjevernoatlantskog ugovora. Mi imamo obavezu sigurnosne pomoći ili priskakanja u pomoć članici NATO-a koja je napadnuta, ali nije apsolutno. Ja te mogu zaštiti od trećeg ali te ne mogu zaštiti od tvog ludila, a to su naša sredstva i naši ljudi – kazao je Milanović.

Govoreći o savezništvu sa NATO, Milanović kaže da sa njima Hrvatska ima bezbjednosne garancije i one su predmet procjene da, kako je naveo, “Plenković krši Ustav i teroriše državu”.

– Ovo je već neka vrsta lajt udara. Jedan nasilnik maltretira ovu državu, maltretira poslanike. Odakle ti pravo da nešto što piše u Ustavu tretiraš drugačije – upitao je Milanović.

On je rekako da neće ići na Ustavni sud ako ova odluka prođe u parlamentu, ali da parlament nije nadležan.

– Ne idem na Ustavni sud. Predsjednik je izabran od građana. Kada su u pitanju odluke koje imaju bezbednosni i odbrambeni karakter, moraš da se konsultuješ s predsednikom države, a saborskim poslanicima poručujem ”budite uspravni, ne dajte se zastrašivati – rekao je Milanović.

Dodao je da je tu i ministar Mario Banožić koji je, kako kaže, uništavao državnu imovinu.

– Banožić je kožna bolest. To blato ostaje na prstima i noktima – rekao je Milanović u svom maniru, prenijeli su hrvatski mediji.

 

Članak „TEROR I MALTRETIRANJE“ Milanović o prijedlogu Plenkovića da Hrvatska obučava ukrajinske vojnike se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *