ŠTRBAC: Nepoznati muškarac prevario i Banjalučane

Štrbac je rekao Srni da je u pitanju isti prevarant i isti model prevare, s tim što se beogradski prevarant predstavio kao Dragan iz Razvojnog fonda Srbije, a prevarenim Banjalučanima kao Slobo iz Razvojnog fonda BiH.

On je naveo da je osoba, koja se predstavila kao Slobo, uputila prevarenim Banjalučanima hitan poziv da dođu u Beograd i donesu 400 evra da bi zauzvrat dobili „jedinu neraspoređenu donaciju iz EU od 15.000 evra“.

Pri tome je, dodao je Štrbac, napomenuo da im izlazi u susret i da, s obzirom da je riječ o posljednjoj donaciji, neće biti raspisivan konkurs.

Štrbac je ispričao da je porodica iz Banjaluke dala novac sinu koji ima 21 godinu i on je došao u Beograd pred Dom omladine u Makedonskoj i tu „Slobi“ predao ne samo traženih 400 evra nego 1.000 KM.

– To je bio petak, 7. oktobar, a Slobo je mladiću rekao da njegov otac dođe u naredni četvrtak na potpisivanje ugovora – prenio je Štrbac.

Štrbac je dodao da je mladić odmah po susretu sa „Slobom“ javio majci da mu taj čovjek ne uliva povjerenje ni ponašanjem ni izgledom, a da mu je posebno sumnjivo to što tvrdi da ima kancelariju u Beogradu, a da je iz Razvojnog fonda BiH.

Ona je majka, priča Štrbac, odmah pozvala navodnog Slobu na telefon, koji je odmah bio isključen.

– Mi smo uporedili te telefone. Prevarant ima isti modus oparandi, hvata naivne ljude, odnekuda dobije podatke o njima. Konkretno za stranku koju je prevario u Beogradu dobio je podatke iz naše kancelarije – rekao je Štrbac.

On je dodao da mu je prevarena Banjalučanka čiji su inicijali B.G. poslala mejl i opisala situaciju u kojoj se našla njena porodica, te napomenuo da su se ponovile i situacije i mjesto predaje novca kao u slučaju prevarenih u Beogradu.

Prema riječima Štrbca, lice koje je oštećeno od navodnog Dragana u Beogradu sutra će ići na razgovor kog glavnog inspektora u Beogradu.

– Postoji mogućnost da ga u Inspektoratu imaju u evidenciji. Prevareni su ga vidjeli. Znaju da ove pare neće dobiti nazad, ali im je žao da su nasjeli i željeli bi da upozore javnost – rekao je Štrbac.

(Srna)

Članak ŠTRBAC: Nepoznati muškarac prevario i Banjalučane se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *