Steam Deck – jednostavno igrati, jednostavno popraviti

Valve je obavestio kupce Steam Deck-a da mogu sami da poprave svoj uređaj, i to vrlo jednostavno. iFixit koji obezbeđuje zvanične delove za Valve hardver, otkrio je da je uređaj relativno lako popraviti, uz nekoliko značajnih izuzetaka.

Steam Deck – jednostavno igrati, jednostavno popraviti

Steam Deck lakši za popravku od nekih modernih laptopova

Dizajn je dovoljno modularan da možete popraviti mnoge elemente bez zamene ili demontiranja više komponenti nego što je potrebno. Možete zameniti SSD pomoću jednog zavrtnja, a uklanjanje ekrana ne zahteva ništa više od usisne čaše i malo toplote. Ipak, ova samopopravka nije baš toliko jednostavna. Zamena baterija je „gruba“, prema iFixit-u, sa razrađenim procedurama koje uključuju pražnjenje većeg dela pakovanja radi bezbednosti.

Takođe, moraćete da budete nežni sa USB-C portom i microSD slotom, jer su oba zalemljena na prilagođenu matičnu ploču Steam Deck-a. Uprkos tome, iFixit je otkrio da je Steam Deck lakše popraviti nego neke moderne laptopove. To bi moglo biti ohrabrujuće ako više volite da sami popravljate uređaje. Ipak, ukoliko dođe do ozbiljnijeg kvara, možda ćete morati da pošaljete svoj Steam Deck na servis.

Izvor: Engadget

The post Steam Deck – jednostavno igrati, jednostavno popraviti first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *