SLIJEDI LI IZDAJA PUTINA? „O glavi mu radi ni manje ni više nego…“

Neki su analitičari poslednjih nedelja sugerisali da bi upravo Prigožin mogao predstavljati prijetnju Putinovoj vladavini.

Prigožin, kojeg još zovu „Putinov kuvar“ zbog ugovora za ketering koji je imao s ruskim predsjednikom, nedavno je dospio na naslovne strane novina zbog oštrih kritika vojnih lidera i bogatih ruskih oligarha, što je samo izazvalo nagađanja da pokušava da učvrsti svoj uticaj u Rusiji.

Napao oligarhe
– Prigožin je rekao da bi ruski oligarsi trebali više da pomažu zemlji. Ruski oligarsi, zapravo, nisu zaradili svoje milijarde, već su ih vješto odvukli kada su dijelili zajedničku sovjetsku imovinu – napisao je Markov u objavi na „Telegramu“.

– A sada pokušavaju da promijene svoje državljanstvo u izraelsko, jermensko ili uzbekistansko i tamo ukrasti te milijarde.

Tako Jevgenij Prigožin postaje glas naroda. Jer on govori istinu.“ Prigožinovu rastuću popularnost nedavno su primetili i vojni stručnjaci.

Institut za ratne studije (ISW) napisao je da Prigožin nastavlja sticati moć u Rusiji, a zatim su istaknuli da bi plaćenička paravojna grupa „Vagner“ mogla „predstavljati pretnju Putinovoj vladavini“.

(Alo.ba)

Članak SLIJEDI LI IZDAJA PUTINA? „O glavi mu radi ni manje ni više nego…“ se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *