ShareChat otpušta 20 odsto radne snage

Indijski ShareChat, platforma za deljenje video zapisa koju podržavaju Google i Temasek, otpustila je oko 20 odsto svojih zaposlenih. Startup kompanije se suočavaju sa sve većim pritiskom investitora i smanjivanjem troškova.

PCPress.rs Image

Vredniost ShareChat-a procenjena je na 5 milijardi dolara

„Postoji sve veći tržišni konsenzus da će trenutni globalni ekonomski pad biti mnogo dugoročniji i zato moramo, više uštedeti smanjenjem veličine našeg tima“, rekao je izvršni direktor Ankush Sachdeva.

Prema izveštajima, indijski startup-ovi prikupili su 24 milijarde dolara prošle godine, za trećinu manje nego 2021.godine. Otpustili su hiljade zaposlenih poslednjih meseci da bi postali profitabilni. Investitori su postali oprezniji prema visokim vrednostima na turbulentnom tržištu koje je pogodilo akcije tehnoloških kompanija širom sveta.

ShareChat je takođe naveo da je tokom poslednjih šest meseci „agresivno optimizovao troškove“ u svom poslovanju, uključujući marketing i infrastrukturu.

„Kako kapital postaje skup, kompanije moraju da daju prioritet svojim ulaganjima i investiraju samo u projekte sa najvećim uticajem“, rekao je portparol kompanije. „Cilj nam je da plovimo kroz neizvesne globalne ekonomske uslove tokom 2023.godine i 2024. godine.

Sedište ShareChat-a nalazi se u Bengaluru ima više od 2.200 zaposlenih. ShareChat proširuje svoj tim širom Indije, Sjedinjenih Država i Evrope, navodi se na njegovoj veb stranici.

ShareChat je potvrdio da će zaposleni dobiti dvonedeljnu platu za svaku godinu i da će planovi vlasništva nad akcijama zaposlenih nastaviti da se primenjuju prema rasporedu do 30. aprila.

Izvor: Reuters

The post ShareChat otpušta 20 odsto radne snage first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *