SAŠA ČAĐO: Neće biti lako, ali ne sumnjam u ovaj tim

Selekcija Srbije pokušaće da izbori plasman na Svjetsko prvenstvu na turniru u hali Ranko Žeravica. Prvi rival je Koreja, duel je na programu u četvrtak od 21.00.

Izbranice Marine Maljković od 10. do 13. februara vizu za Svjetsko prvenstvo tražiće u hali „Ranko Žeravica“ u Beogradu u grupi sa Korejom, Australijom i Brazilom, a plasman na šampionat iz grupe obezbijediće dva najbolje rangirana tima uz domaćina Australiju, koji se već automatski plasirao.

– Uopšte ne sumnjam u tim. Iako je dosta različit sastav u odnosu na ljetos, kvalitetno se radi. Da ne vjerujemo u rad, ne bismo bile ovdje. Nijedna utakmica neće biti laka, iako govore da imamo laganu grupu. Ja mislim da nam je grupa teška, ali mi ćemo se potruditi da svaku utakmicu odigramo borbeno – rekla je Čađo Tanjugu.

Selektorka Maljković i ovaj put na priprema je radila sa mladim košarkašicama, kojima su se kasnije priključile iskusnije reprezentativke.

– Imali smo malo vremena za uvođenje mladih igračica u sistem Marine Mlajković. Nije lako, naporono je, ali vjerujemo u zajednički rad i imamo zajednički cilj. Mi starije se trudimo da pomognemo, mlade djevojke stvarno kvalitetno rade. I Marina ih bira po kvalitetu – istakla je Čađo.

Plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. godine imao je veliki značaj za žensku košarkašku reprezentaciju, koja je nakon toga započela uspješan put, nakon kog je stiglo evropsko zlato, olimpijska bronza.

Sada su na toj stazi bez Sonje Vasić i Jelene Bruks i u izmijenjenom sastavu, a Čađo ističe da bi voljela da plasman na Svjetsko prvenstvo u Sidneju bude prekretnica i za ovu novu generaciju košarkašica.

– Volelja bih da bude tako. Naš put je bio lijep, imali smo dosta uspjeha. Ako mlade djevojke nastave da rade na isti način kao i mi, vjerujem da mogu da nastave putem kojim smo mi išle prethodnih godina – kaže Saša.

Srbija turnir otvara u četvrtak u 21 čas protiv Koreje, dok će za vikend u istom terminu na programu biti dueli protiv Australije i Brazila.

– Prednost je što igramo kod kuće, gdje ne želiš da razočaraš ni sebe ni publiku. Naravno da će nam podrška značiti. Energija sa tribina uvijek dobro dođe. Ne znam koliki je kapacitet, ali pozivam ljude da dođu u što većem broju – zaključila je Čađo.

(Tanjug)

Članak SAŠA ČAĐO: Neće biti lako, ali ne sumnjam u ovaj tim se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *