SARAJLIJA UCJENJIVAO BIJELJINKU: Osumnjičen da je objavio eksplicitne fotografije žene

Osumnjičeni je djelo počinio na štetu ove Bijeljinke 2018. godine, tako što je putem aplikacije „Mesendžer“ poslao poruku koja je sadržala link za preuzimanje njenih profila, saopšteno je iz Policijske uprave Bijeljina.

– On je javno objavio njene tri eksplicitne fotografije, pod prijetnjom da će nastaviti i dalje da objavljuje ukoliko mu oštećena ne uplati određeni iznos novca, a sve sa ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi, navedeno je u saopštenju.

Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini dostavljen je izvještaj protiv A.Z. o postojanju osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, u sticaju sa krivičnim djelom ucjena u pokušaju.

Policijska uprava Bijeljina apelovala je da građani ne otvaraju sumnjivu poštu (link, video) koju dobiju od prijatelja ili nepoznatih lica i da ne ustupaju svoje lozinke, sigurnosna pitanja, kodove jer time omogućavaju nepoznatim licima preuzimanje i pristup njihovim profilima

Članak SARAJLIJA UCJENJIVAO BIJELJINKU: Osumnjičen da je objavio eksplicitne fotografije žene se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *