RUSKA VOJSKA PREUZELA ČERNOBILJ: U akcijama uništeni avioni i brodovi

– Među njima je 11 vojnih aerodroma, 13 komandnih mjesta i centara veze Oružanih snaga Ukrajine, 14 raketnih sistema S-300 i ‘Osa’, 36 radarskih stanica – rekao je Konašenkov.

Jedinice Vazdušno-desantnih snaga Rusije preuzele su potpunu kontrolu nad teritorijom u području Černobiljske nuklearne elektrane, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Mjere koje se preduzimaju za zaštitu Černobiljske nuklearne elektrane garantuju da nacionalisti ili teroristi ne mogu organizovati nuklearnu provokaciju.

Radioaktivna pozadina u području nuklearne elektrane je u granicama normale. Osoblje nuklearne elektrane nastavlja da opslužuje objekte u redovnom režimu i prati radioaktivnu situaciju, ističe se u saopštenju ruske vojske.

Ministarstvo odbrane navodi i da je za vrijeme specijalne operacije oboreno pet ukrajinskih borbenih aviona, jedan helikopter i pet bespilotnih letjelica.

Likvidirano je i 18 tenkova i drugih oklopnih vozila, sedam raketnih lansera, 41 jedinica automobilske tehnike i pet borbenih brodova.

Takođe se navodi i da 36. brigada ukrajinskih marinaca spustila oružje i zatražila od Donjecke Narodne Republike koridor kako bi napustila tu teritoriju.

U području Zmijskog ostrva (Odeska oblast) 82 ukrajinska vojnika su položila oružje i predala se. U najskorije vrijeme će se vratiti porodicama nakon što potpišu izjave o odustajanju od učešća u borbama.

– Tokom borbenih dejstava preko 150 vojnika različitih ukrajinskih struktura je položilo oružje i predalo se – rekao je Konašenkov.

U području Nikolaevska predalo se 11 vojnika 53. ukrajinske mehanizovane brigade.

Prema riječima Konašenkova, snage DNR i LNR nastavljaju kontraofanzivne operacije protiv jedinica Oružanih snaga Ukrajine uz podršku Oružanih snaga Rusije.

(Sputnjik)

Članak RUSKA VOJSKA PREUZELA ČERNOBILJ: U akcijama uništeni avioni i brodovi se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *