RUSKA VOJSKA NIJE IZVODILA RAKETNE NAPADE NA KIJEV: Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije

On je tako prokomentarisao izjavu predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog koji je govorio o navodnom „bombardovanju stambenih četvrti grada heroja Kijeva, kao 1941. godine“.

– Ruske Oružane snage nisu izvodile nikakve raketne napade na Kijev, čijeg se herojstva konačno sjetio Vladimir Zelenski – rekao je naš sagovornik.

Kako je rekao, trag plamena noćas na nebu iznad Kijeva ima potpuno drugo objašnjenje.

– Protekle noći lovac Su-27 ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva je izvršavao zadatke vazdušnog patroliranja iznad Kijeva. Jedan od ukrajinskih protivavionskih raketnih sistema PVO koji je raspoređen u blizini Kijeva greškom ga je identifikovao kao metu i napao – rekao je naš izvor.

Kako dodaje, kod Zelenskog zaista postoji analogija sa Drugim svjetskim ratom „jer je posljednjih godina učinio sve za veličanje ukrajinskih nacista“.

– Ali ne (analogija) sa 1941. godinom, nego sa novembrom 1943. – kada je Crvena armija oslobodila Kijev od nacističkih okupatora – rekao je on.

(Sputnjik)

Članak RUSKA VOJSKA NIJE IZVODILA RAKETNE NAPADE NA KIJEV: Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *