RUSKA STRANA SPREMNA ZA SARADNJU: Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova

U skladu sa ukazom ruskog predsjednika Vladimira Putina, 22. februara 2022. formalizovan je sporazum o uspostavljanju diplomatskih odnosa na nivou ambasada između Rusije i Donjecke i Luganske Narodne Republike od navedenog datuma, razmjenom diplomatskih nota između ruskog i ministarstava spoljnih poslova u tim republikama, navodi se u saopštenju koje je objavljeno sinoć.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov uputio je čestitku ministrima spoljnih poslova republika u Donbasu Nataliji Nikonorovoj i Vladislavu Deinegu povodom uspostavljanja diplomatskih odnosa, javio je TASS.

– Ruska strana spremna je za sveobuhvatan razvoj saradnje sa Donjeckom i Luganskom Narodnom Republikom, uključujući između ministarstava spoljnih poslova, u interesu građana naših zemalja, jačanja mira, regionalne stabilnosti i bezbjednosti –  poručili su iz ruskog Ministarstva.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin priznao je suverenost republika u Donbasu u ponedjeljak, 21. februara, a sa Pušilinom i Pasečnikom je potpisao sporazume o prijateljstvu, saradnji i međusobnom pružanju pomoći.

On je naredio Ministarstvu spoljnih poslova da uspostavi diplomatske odnose sa republikama u Donbasu, a Ministarstvu odbrane da osigura mir na njihovim teritorijama.

(SRNA)

Članak RUSKA STRANA SPREMNA ZA SARADNJU: Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *