RAZBOJNICI PRESRELI AUTOMOBIL I OPLJAČKALI PUTNIKE: Podignuta optužnica protiv trojca iz Visokog i Sarajeva

U optužnici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona navedeno je da su razbojništvo izveli 3. oktobra prošle godine oko 15 minuta nakon ponoći.

Prethodno su se, kako je istaknuto, zajedno vozili opel zafirom, kojom je upravljao Limo, prema mjestu Gornja Vratnica.

– Tada su ispred sebe uočili parkirani golf 6, ispred kojeg su bili B.A. i S.A. i pušili cigaretu, te su krenuli vozilom unazad i njima prepriječili put kako niko ne bi mogao proći – ističu iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon toga su, kako se dodaje, sva trojica izašla iz vozila noseći u rukama pištolje te prišla automobilu u koji su B.A. i S.A. već sjeli.

– I dalje držeći pištolje u rukama naredili su im da im daju novac i da vade sve što imaju kod sebe – ističu iz Tužilaštva.

Potom je, kako se dodaje, B.A. u strahu za svoj život jednom od njih predao 26 KM, a optuženi je zatim počeo da traži stvari po vozilu, odakle je iz novčanika koji je pronašao uzeo 250 evra. Uzeo je, dodaje se, i kabl za mobilni telefon, jedan sat i jedan parfem „Hugo Bossa“.

– Drugi optuženi je, držeći pištolj u ruci, prišao do suvozačeve strane i iz ruku suvozača otrgnuo mobilni telefon samsung A12, čija je vrijednost 350 KM, a potom ga pošpricao peper-sprejom u lice – ističe se u optužnici, a potvrđeno je „Nezavisnim novinama“.

U međuvremenu je, kako se dodaje, treći optuženi otvorio gepek pa kada u njemu nije pronašao ništa, to je rekao ostalima.

– Nakon toga su optuženi sjeli u vozilo i pobjegli – ističu iz Tužilaštva.

Članak RAZBOJNICI PRESRELI AUTOMOBIL I OPLJAČKALI PUTNIKE: Podignuta optužnica protiv trojca iz Visokog i Sarajeva se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *