PUTIN PRIZNAO DONBAS: Rusija je spremna da pokaže Ukrajini šta znači prava dekomunizacija

Moskva će proglasiti Donjecku i Lugansku Narodnu Republiku suverenim državama, potvrdili su ranije zvaničnici. Putin se obratio naciji.

Kako je rekao, situacija u Donbasu je postala kritična.

Takođe je rekao i da je Ukrajina za Rusiju ne samo „susjedna zemlja“, već dio njene istorije u kojoj žive njeni prijatelji, kolege, rodbina i bliski ljudi.
„Ukrajinu i dalje možemo da zovemo Ukrajinom Vladimira Iljiča Lenjina. Rusija je spremna da pokaže Ukrajini šta znači prava dekomunizacija“, naveo je ruski predsjednik.
Govoreći o dugu koji je imao Sovjetski Savez, Putin je rekao da je Rusija ceo dug samostalno otplatila, uključujući i ukrajinski, iako je bilo dogovoreno da sve republike doprinesu otplati duga proporcionalno njihovim ekonomskim potencijalom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je stranim liderima da će Moskva vjerovatno zvanično priznati suverenitet Donjecke (DNR) i Luganske (LNR) Narodne Republike, dvije države koje su se de fakto odvojile od Ukrajine 2014.

Kremlj je u saopštenju otkrio da je Putin obavjestio francuskog predsjednika Emanuela Makrona i njemačkog kancelara Olafa Šolca da namjerava da potpiše dekret o priznavanju dva separatistička regiona Donbasa.

Ovo saopštenje uslijedilo je nakon zahtjeva od ponedjeljka Denisa Pušilina i Leonida Pasečnika, lidera DNR i LNR, i televizijskog sastanka Savjeta bezbjednosti Rusije.

Članak PUTIN PRIZNAO DONBAS: Rusija je spremna da pokaže Ukrajini šta znači prava dekomunizacija se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *