PRITVOR ZA DILERE: Trojica uhapšena

Riječ je o licima čiji su inicijali P.A., H.A. i A.A. iz Sarajeva, osumnjičenim za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga, a lica H.A. i A.A. se sumnjiče i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Oni su u nedjelju, 6. februara, na području opštine Pale, od njima poznatih lica iz Pala, nabavili marihuanu radi dalje prodaje.

Patrola Policijske uprave Istočno Sarajevo, vršeći kontrolu, pokušala je da zaustavi vozilo „opel insignija“, ali se vozač oglušio o naredbu policije. O tome je obaviješten MUP Kantona Sarajevo čiji su pripadnici na Lapišnici uhapsili ova lica, koja su prije hapšenja odbacila vreću sa pet kilograma marihuane.

Prilikom pretresa vozila, kojim je upravljalo lice A.A, pronađeni su dva pištolja, 15 metaka i mobilni telefon.

Pritvor je predložen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke, te uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Tužilaštvo je predložilo pritvor i zbog sumnje da će ponoviti izvršenje istog krivičnog djela ili da će učiniti drugo krivično djelo za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, te da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva osumnjičenih, navedeno je u saopštenju.

(SRNA)

Članak PRITVOR ZA DILERE: Trojica uhapšena se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *