PRIJEDORČANIN ODBIO IZDRŽAVANJE DJETETA: Optužen jer nije uplaćivao punu alimentaciju

Kako se navodi u optužnici od juna 2017. godine do 30. novembra 2022. godine, u Novom Gradu, nije davao izdržavanje za svoje maloljetno dijete koje je po zakonu dužan da izdržava u iznosu od 30 odsto mjesečno od plate koju ostvaruje, počev od

19. jula 2015. godine, pa ubuduće, a koja obaveza mu je utvrđena pravosnažnom i izvršnom presudom Osnovnog suda u Novom Gradu.

On je, navodi se dalje, uplaćivao manji iznos od utvrđenog, odnosno 195 KM, iako su njegova mjesečna primanja znatno veća, te je u toku 2021. godine po osnovu plate koju ostvaruje u Sloveniji, za septembar ostvario mjesečno primanje od 1.717 evra, a za oktobar 1.950 evra.

  • Dakle, ne daje izdržavanje u punom iznosu za lice koje je po zakonu dužan da izdržava, a ta dužnost je utvrđena na osnovu pravosnažne sudske odluke. On je time počinio krivično djelo izbjegavanje davanja izdržavanja – zaključuje se u optužnici.

(Nezavisne)

Članak PRIJEDORČANIN ODBIO IZDRŽAVANJE DJETETA: Optužen jer nije uplaćivao punu alimentaciju se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *