PRESTANITE DA KUPUJETE NEPOTREBNE STVARI Genijalan trik kako da spriječite impulsivni šoping

Ukoliko spadate u osobe koje olako troše novac i ne znaju kako da obuzdaju potrošačke apetite, pa kupuju i ono što im ne treba, vreme je da prekinete s takvim navikama.

Jedan od najboljih načina da prestanete impulsivno da trošite novac na nevažne stvari jeste da svaku nepotrebnu kupovinu odložite za 30 dana, savjetuju stručnjaci.

Ukoliko poslije mjesec dana i dalje želite da kupite ono na šta ste se već nameračili, onda priuštite to sebi jer ste imali dovoljno vremena da razmislite.

Ali, ako u međuvremenu potpuno zaboravite na šoping ili švatite da vam određena stvar nije potrebna, uštedećete novac koji biste bespotrebno bacili.

Stručnjaci ističu da čekanjem na kupovinu dopuštamo sebi da nam izblijede emocije koje smo doživjeli kad smo vidjeli proizvod koji smo želeli da imamo po svaku cijenu. Tako će se s vremenom poriv za impulsivnom kupovinom smanjiti i više ćemo obraćati pažnju na ono što trošimo i kupovaćemo “pametno”.

(ALO.BA)

Članak PRESTANITE DA KUPUJETE NEPOTREBNE STVARI Genijalan trik kako da spriječite impulsivni šoping se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *