Pred spavanje pomešajte ova dva sastojka, stavite ih pod jezik i probudićete se odmorniji nego ikad

Recite zbogom nesanici uz pomoć ova dva sastojka koja već imate u kuhinji.

Da li spadate u grupu ljudi koji skoro nikad ne spavaju dobro? Da li hodate okolo sa podočnjacima i jurite za minutama tokom dana kada biste mogli malo da sklopite oči? Konačno, možete tome da stanete na kraj i svom telu date kvalitetan odmor, a potrebni su vam samo med i so.

Uzimanje meda i soli pred spavanje će vam pomoći da uspostavite večernju rutinu koja vas priprema za san i govori vašem telu da odmor sledi. Ako to radite redovno i ako ste uporni, mozak će uskoro noću žudeti za spavanjem.

U vašu večernju rutinu uključite neku opuštajuću aktivnost i udaljite se od ekrana (koji su verovatno razlog broj 1 za vašu nesanicu) oko sat vremena pre spavanja.

Naravno, samo ovaj recept neće biti dovoljan da regulišete san. Kao što smo već pomenuli, potrebna vam je rutina i dovoljno sati sna, zato idite u krevet na vreme.

Foto: Shutterstock

Recept od samo 2 sastojka će opustiti telo i pripremiti ga za sledeći dan.

Pomešajte 5 kašičica meda i 1 kašičicu ružičaste himalajske soli, promešajte i stavite u malu staklenu teglu. Svako veče stavite malo smese pod jezik i pustite da se rastvori u ustima.

Mešavina soli i meda sadrži mnoge minerale koji pomažu u spavanju. Ova moćna mešavina takođe može prouzrokovati da vaše telo proizvodi serotonin, koji će osloboditi stres i omogućiti vam da mirno spavate.

Izvor: aktivni.si

Naslovna fotografija: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

The post Pred spavanje pomešajte ova dva sastojka, stavite ih pod jezik i probudićete se odmorniji nego ikad appeared first on City Magazine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *