POTEZI KIJEVA I ZAPADA UVUKLI UKRAJINU U SUKOB: Lavrov smatra da Rusija nije mogla da ostane po strani

Kako je rekao, Zapad je stao na stranu Kijeva po pitanju sabotaže Minskih sporazuma i zatvorio oči na zločine protiv naroda.

– Sve te godine naši zapadni partneri sistematično su štitili ukrajinski režim zatvarajući oči na vojne zločine protiv običnih građana, zatvarali oči na ubijanje žena i djece, starijih ljudi, na uništavanje infrastrukture. Podržavali su porast neonacizma i rusofobije što je na kraju uvuklo Ukrajinu u tragediju – kazao je on tokom sastanka sa predstavnicima LNR i DNR u Moskvi.

Dodao je i da je Rusija odluku o sprovođenju specijalne operacije donijela kako bi Ukrajinci, nakon što budu oslobođeni od ugnjetavanja nacifikacije, mogli slobodno da odlučuju o sopstvenoj budućnosti.

– Ruska operacija sprovodi se kako bi Ukrajinci, nakon što budu oslobođeni od ugnjetavanja, mogli slobodno da odlučuju o sopstvenoj budućnosti – istakao je on.

Lavrov je istakao i da Moskva nije mogla da ostane po strani nakon molbe LNR i DNR da im se pruži vojna pomoć i zaštita od agresora.

(Sputnjik)

Članak POTEZI KIJEVA I ZAPADA UVUKLI UKRAJINU U SUKOB: Lavrov smatra da Rusija nije mogla da ostane po strani se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *