PORIJEKLO PAJE VUISIĆA: Bio „plave krvi“ – iz čuvene porodice

Pavle Vuisić retko je davao intervjue,a gotovo nikada nije pričao o svom porijeklu. Tako je javnost ostala uskraćena za zanimljive činjenice vezane za njegovu porodičnu istoriju i rani život.

Dok se o anegdotama vezanim za Pavla Vuisića dosta pisalo i prepričavalo, biografski podaci poput porijekla (podataka o roditeljima i precima) i ranom života teško se mogu pronaći na pretraživaču.

Tek uvidom u geneološku studiju porekla porodice Vuisić, stiče se prava i istinita slika o njegovoj porodici, kao i položaju koji su oni uživali u predratnom društvu.

Njegovo pravo prezime bilo je Vujisić, ali spletom okolnosti ono je kasnije izmjenjeno. Supruga pokojnog velikana, Mirjana, koja je sa njim provela 32 godine, prije nekoliko godina iznela je nešto drugačiju verziju ove priče.

– Ja sam do pre godinu dana mislila da je to bila neka njegova ujdurma. A šta se dogodilo? Kršten je u crkvi Svetog Save na Slaviji. A pop Šumadinac koji je to upisivao, napisao je „Vuisić“, i tako je to, u stvari, ostalo. Još su se gledale crkvene knjige i kad smo mijenjali dokumente 1968, upišu Vuisić, po krštenici. Pavle poslijee toga dođe kući i kaže majci: „Ja više nemam veze s vama, ja sam Vuisić“ – ispričala je tada Mirjana za „Nedeljnik“.

Članak PORIJEKLO PAJE VUISIĆA: Bio „plave krvi“ – iz čuvene porodice se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *