PORAST LAŽNIH INFORMACIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije

– Usljed uspješne realizacije svih borbenih zadataka ruske vojske, konstatujemo porast histeričnih fejk informacija na društvenim mrežama koje kači horda korisnika – naveli su iz Ministarstva.

Prethodno je neimenovani izvor iz Ministarstva odbrane Rusije demantovao vijest objavljenu na društvenim mrežama da je ruska vojska navodno izvela raketni napad na stambenu zgradu na bulevaru Lobanovski u Kijevu.

Taj izvor je naveo da je stambenu zgradu pogodila raketa ukrajinskog protivavionskog raketnog sistema „Buk“, prenio je „Sputnjik“.

– Očigledno je tokom odbijanja noćnog raketnog napada na objekte vojne infrastrukture Oružanih snaga Ukrajine došlo do kvara sistema za navođenje rakete ukrajinskog protivavionskog sistema srednjeg dometa `Buk M1` i raketa je zakačila ugao stambene zgrade – rekao je izvor.

On je precizirao da je nakon gubitka kontrole nad aerodromom Gostomelj ukrajinska vojska prebacila tri lansirna sistema „Buk M1“ da bi ojačala zaštitu kijevskog aerodroma „Žuljani“.

Prema njegovim riječima, razlog kvara rakete ukrajinskog sistema „Buk M1“ je najvjerovatnije objektivno starenje tehnike koja je u sastavu ukrajinskog naoružanja od sovjetskih vremena i neodgovarajuće održavanje.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin donio je odluku o pokretanju specijalne vojne operacije u Donbasu i istakao da planovi Rusije ne uključuju okupaciju Ukrajine nego njenu demilitarizaciju i denacifikaciju.

(SRNA)

Članak PORAST LAŽNIH INFORMACIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Oglasilo se Ministarstvo odbrane Rusije se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *