PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DAMIRA BULČEVIĆA: Poslanik krivotvorio isprave

Bulčević je optužen da je svjesno i namjerno, iako je u to vrijeme obavljao više funkcija unutar lokalne organizacije SDA, sačinio, ovjerio i nadležnom organu predao lažnu izjavu u kojoj je naveo da nije član organa političkih stranaka.

Tužilaštvo je optužilo Bulčevića da je 2018. godine, iako je u mandatnom periodu od 2015. do 2019. godine obavljao funkciju potpredsjednika SDA u Brčkom i člana – potpredsjednika Izvršnog odbora te političke organizacije, u postupku prijema u državnu službu izjavio da nije član organa političkih stranaka.

Prema optužnici, on je izjavu s dijelom lažnih navoda ovjerio kao istinitu, te je predao Odboru za zapošljavanje zajedno s ostalom potrebnom dokumentacijom za poziciju šefa Inspektorata u Kancelariji gradonačelnika.

Izjava je upotrijebljena da se utvrdi da Bulčević ispunjava uslove konkursa, a nakon što je gradonačelnik potvrdio izbor zasnovao je radni odnos na neodređeno vrijeme na tom radnom mjestu.

Pred Osnovnim sudom distrikta, koji je potvrdio optužnicu, Bulčević je optužen za krivično djelo krivotvorenje isprave, s propisanom novčanom ili kaznom zatvora do tri godine, navedeno je u saopštenju.

Bulčević je 2020. godine napustio SDA i formirao organizaciju Naroda i pravde u tom gradu, ispred koje je učestvovao na lokalnim izborima u novembru te godine i na kojima je osvojio mandat poslanika.

(SRNA)

Članak PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV DAMIRA BULČEVIĆA: Poslanik krivotvorio isprave se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *