PLENKOVIĆ PODRŽAO GOVOR ČOVIĆA U NSRS: Poštovanje Dejtona poenta posjete Banjaluci

Plenković je napisao kako je ova sjednica bila prilika za iskazivanje podrške HNS-u BiH u pregovorima o Izbornom zakonu.
– Zalažemo se za ravnopravnost i legitimnu zastupljenost Hrvata kao konstitutivnog naroda. Pozivamo političke stranke da što prije postignu dogovor koji će biti koristan za funkcioniranje Bosne i Hercegovine“, napisao je on na društvenim mrežama.

Kazao je i kako je najvažnije zadržati koheziju svih političkih stranaka Hrvata u BiH čime će se omogućiti da se pregovori nastave u konstruktivnom duhu i dođe do rješenja koja će biti prihvatljivo za sve.

Plenković je komentarisao i poruke Čovića u NSRS kada je rekao da treba čuvati Republiku Srpsku. Ocijenio je da je cijela poenta Čovićeve posjete Banjaluci to da je on htio poslati poruku da treba poštivati koncept Dejtonskog mirovnog okvira.

– Ono što je po meni sljedeći korak je da se u razgovore između stranaka uključe i predstavnici Srba“, kazao je Plenković.

(Glas Srpske)

Članak PLENKOVIĆ PODRŽAO GOVOR ČOVIĆA U NSRS: Poštovanje Dejtona poenta posjete Banjaluci se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *