PETAR NENADIĆ: Oproštaj od reprezentacije

Nenadić je rekao u saopštenju da je odluka bila najteža, ali i ispravna.

  • Poštovani navijači i ljubitelji rukometa, poslije višednevnog razmišljanja, teška srca, ali mirne glave, doneo sam odluku da završim reprezentativnu karijeru -poručio je Nenadić.

Sa Srbijom je osvojio Mediteranske igre 2009. godine, dok je vicešampion Evrope postao 2012. godine.

  • Bilo je mnogo lijepih trenutaka, radovali smo se nebrojano puta, imali uspone i padove, osvajali medalje od kadetskih do seniorskih dana. Mnogo je bilo smijeha, radosti, druženja, bilo je i teških trenutaka, suza, ali rasli smo svi zajedno, zahvaljujući dobrom drugarstvu pregurali smo mnogo toga preko leđa i uvek izlazili jači – istakao je Nenadić.

Nenadić je igrao 15 godina za Srbiju i na 78 utakmica postigao 213 golova.

  • Ne postoji nijedan konkretan razlog za moju odluku, osjetio sam da je ovo pravo vrijeme za povlačenje. Vrijeme je da mjesto u timu prepustim nekom mlađem igraču, smatram da je to moja obaveza. Dolaze neki novi klinci, koji su već pokazali veliki potencijal, oni su svijetla budućnost našeg sporta. Zajedno sa selektorom Tonijem Đeronom ti momci mogu dosta. Imamo vrhunskog trenera na klupi reprezentacije, imamo sjajne igrače. Oni zajedno mogu mnogo, nebo je njihova granica i ako ostanu na okupu svi zajedno, rukomet poslije dugo vremena ne treba da brine za budućnost i uspjehe – navodi se.

Uvijek ću i svim srcem, gdje god bio, navijati za reprezentaciju, za moje Orlove, prijatelj, braću, rekao je Nenadić.

  • Srbija je moja zemlja, taj najsvjetiliji dres ništa neće zameniti, ponosno neka ga nose sve naredne generacije. Srećno Orlovi moji, do nekog novog susreta – poručio je Nenadić.

(TANJUG)

Članak PETAR NENADIĆ: Oproštaj od reprezentacije se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *