Ovo voće topi kilograme i ubrzava metabolizam: pogledajte kako da uživate u njemu

Jedan grejpfrut dnevno možda vam neće pomoći da smršate, ali što ga više jedete, vaš metabolizam će biti sve brži, a samim tim će se i kalorije brže sagorevati, čime ćete lakše postići i sačuvati željenu težinu.

Istraživanja nutricionista o uticaju grejpfruta na ishranu pokazala su da i oni koji nisu na dijeti i unose ovo voće u svakodnevnu ishranu nesumnjivo gube višak telesne masti u određenom procentu. Voće sa visokim procentom vode daje više energije i ubrzava metabolizam. Grejpfrut sadrži čak 90% vode, što ga čini dobrim saveznikom u borbi protiv debljanja.

Osim što je odličan saveznik u borbi protiv telesne masti, svakodnevna upotreba grejpfruta sprečava i razvoj dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Foto: Kim Daniels/Unsplash

Flavonoid poznat kao naringenin u grejpfrutu daje voću gorak ukus, a ova supstanca poboljšava metabolizam i pomaže u sagorevanju masti. Rezultati studije su potvrdili da naringenin može čak pomoći u otklanjanju gojaznosti.

Pored toga, grejpfrut je bogat vlaknima, vitaminima A, C, K, B1. Sadrži magnezijum i velike količine kalcijuma. Jedan grejpfrut dnevno zadovoljava dnevne potrebe organizma za vitaminom C. Takođe poboljšava varenje i normalizuje nervni sistem. Inače, ovo voće odlično ide uz jela od mesa i povrća.

Foto: Taylor Kiser/Unspalsh

Za pripremu lagane večere predlažemo da pripremite zelenu salatu sa grejpfrutom, a za proteine u salatu možete dodati i kinou, što će obezbediti uravnotežen, zdrav obrok. Kao preliv za salatu možete koristiti maslinovo ulje i limun. Ovo je odličan i hranljiv obrok koji možete poneti sa sobom na posao ako ste konačno odlučili da prestanete da jedete u pekari!

Grejpfrut se takođe može dodati u zasebne salate uz glavno jelo. Umesto sirćeta, na salatu iscedite sok od grejpfruta. Možete dodati senf i med ili umešati u preliv od jogurta. Ukusno, zdravo, lagano i osvežavajuće!

Izvor: Elle Si

Naslovna fotografija: Kathryn Aleksa/Unspalsh

The post Ovo voće topi kilograme i ubrzava metabolizam: pogledajte kako da uživate u njemu appeared first on City Magazine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *