Ovo je najbolja alternativa treningu!

Da li ste i vi umorni od dosadnih treninga? Ukoliko je odgovor potvrdan, verujemo da imamo adekvatnu zamenu, a njeno ime glasi ples. Više detalja otkrijte u nastavku!

Vežba za celo telo

Tokom plesa aktivno je celo vaše telo – ruke, noge, leđa, pa čak i mozak. U jednoj aktivnosti spajaju se komponente kardio treninga, snage, mobilnosti i ravnoteže. Istovremeno, ples ubrzava metabolizam i tako pomaže u mršavljenju. Sjajan holistički trening koji ne zahteva nikakvo predznanje!

Mogućnost izražavanja

Svoja osećanja možete izraziti plesom. Ples je sjajan način da dođete u kontakt sa sobom, svojim telom i svojim emocijama. Čak i ako vam ekspresija nije najbliža, ovo je izvrsna alternativa.

Bolje samopouzdanje

Ples takođe podiže vaše samopouzdanje i samopoštovanje. Kao što je već spomenuto, kroz ovu aktivnost se povezujete i sa svojim telom i tako ga prihvatate takvo kakvo jeste.

Trening mozga

Ne samo telo, vaš mozak je takođe aktivan tokom plesa. Rezultati jednog istražvanja otkrili su da ples kombinuje više moždanih funkcija istovremeno – kinestetiku, racio, muziku i emociju. To dodatno poboljšava rad vašeg mozga čak i kada ne plešete.

Zabava

Da li smo spomenuli da je ples veoma zabavan? Zbog brojnih žanrova, sigurno ćete pronaći onaj koji vam se sviđa. Osim toga, pogodan je za sve generacije i time odlična aktivnost za čitavu porodicu. U trenu podiže raspoloženje i puni energijom. Zavrtite svoju omiljenu pesmu i zaplešite!

Izvor: Aktivni Si

Naslovna fotografija: Danielle Cerullo / Unsplash

The post Ovo je najbolja alternativa treningu! appeared first on City Magazine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *