OPTUŽNICA ZA POLICAJCA KOJI JE NAPAO RADULJICU ! Pijan uperio pištolj na srpskog košarkaša

Protiv njega je Okružno javno tužilaštvo Banjaluka podiglo optužnicu zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, a potvrdio Sudija za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Mrkonjić Gradu.

Kako se navodi u optužnici optuženi je 27 juna 2021.godine, oko 16 časova, na zboru u blizini manastira „Glogovac“ u Šipovu, ugrozio sigurnost M.R. ozbiljnom prijetnjom da će ga lišiti života.

-U alkoholisanom stanju, prišao je oštećenom M.R., gdje se nakon kraće verbalne rasprave sa oštećenim, udaljio od njega da bi u jednom trenutku, držeći u desnoj ruci pištolj marke „TT“ , vlasništvo MUP RS, ponovo prišao oštećenom, te pištolj uperio prema istome, a što je kod oštećenog izazvalo osjećaj straha i ugroženosti za sopstveni život, navodi se u optužnici.

Kako su Novoti pisale, incident odigrao u junu mjesecu prošle godine ispod jednog od šatora na „Janjskom saboru“ kod manastira Glogovac i prema priči očevidaca Raduljica je pijanom policajcu oteo pištolj. Došlo je do gužve i naguravanja pa je morala da interveniše Žandarmerija koja je privela svog kolegu. Bio je pod uticajem alkohola, a u stanici mu je izmjereno 1,8g/kg u dahu.

Mještani su tada ispričali da je povod za incident bilo to što Raduljica nije želio da se fotografiše sa policijskim službenikom. Policajac je insistirao i prvo počeo da vrijeđa poznatog košarkaša, a zatim je potegao pištolj.

Članak OPTUŽNICA ZA POLICAJCA KOJI JE NAPAO RADULJICU ! Pijan uperio pištolj na srpskog košarkaša se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *