OKRUŽNI SUD U DOBOJU: Vozaču četiri godine robije za nesreću sa troje mrtvih

Prema presudi, u momentima sudara, 5. septembra 2020. godine, oko 2.20, on je upravljao vozilom audi B8.

– Približavajući se četvorokrakoj složenoj raskrsnici, na kojoj je saobraćaj regulisan semaforom, vozio je brzinom od oko 84,8 km/h, iako je brzina ograničena do 60 km/h – potvrđuje se navedeno u presudi.

Kako se dodaje, nastavio je tom brzionom kretanje, te nije zaustavio svoje vozilo i kada mu je bilo upaljeno crveno svjetlo.

U tom trenutku, dodaje se, magistralnim putem kretao se mercedes-benz 110 vito, kojim je upravljao B.F. i kojem je na semaforu takođe bilo upaljeno crveno svjetlo, vozeći brzinom 63,85 km/h, iako je ograničenje bilo do 40 km/h.

Zbog toga je, dodaje se, u zoni raskrsnice došlo do udara prednjeg čeonog dijela audija, kojim je upravljao optuženi, u prednju desnu bočnu stranu mercedesa, kojim je upravljao B.F.

– Usljed toga su poginuli vozač mercedesa B.F, te putnici u tom vozilu B.DŽ. i D.A. – ističe se u presudi.

Istaknuto je da se Siniša B, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i tako je ugrozio saobraćaj, te doveo u opasnost život ljudi, pa je uslijed toga poginulo više lica.

Uz zatvorsku kaznu, Siniši je izrečena i zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri godine, koja se računa od dana pravnosnažnosti opresude.

(Nezavisne)

Članak OKRUŽNI SUD U DOBOJU: Vozaču četiri godine robije za nesreću sa troje mrtvih se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *