ODUZETI BODEŽ I MARIHUANA: Pojačane aktivnosti Policijske uprave Banjaluka

Prilikom vršenja operativno taktičke radnje racije u jednom ugostiteljskom objektu u Banjaluci zatečena su 44 maloljetna lica da konzumiraju alkoholna pića. O navedenom je obaviješten Centar za socijalni rad Banjaluka, čiji su radnici izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti, saopšteno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Sankcionisana su četiri radnika ugostiteljskih objekata zbog počinjenog prekršaja „Posluživanje alkoholom“ iz Zakona o javnom redu i miru.

Kod lica inicijala M.U. iz Banjaluke, pronađen je i oduzet bodež, te je navedeno lice sankcionisano uručenjem prekršajnog naloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju i municiji.

Policijski službenici su u dane vikenda kod kod lica inicijala O.O. iz Banjaluke pronašli i oduzeli određenu količinu zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Marihuanu“ i kod lica A.K. iz Banjaluke pronađena je i oduzeta određena količina bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Spid“.

Lice A.K. je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojne droge, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge amfetamin u organizmu. Kod lica T.V. iz Banjaluke pronađena je i oduzeta određena količina tableta „Leksilijum“, a za koje navedeno lice nije posjedovalo medicinsku dokumentaciju. Lica su lišena slobode i uručeni su im prekršajni nalozi zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

U dane proteklog vikenda na putevima koji su u nadležnosti Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Banjaluka, Policijske stanice Kotor Varoš i Policijske stanice Čelinac, relaizovana je akcija iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sa akcentom na kontrolu vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, kontrola tehničke ispravnosti motornih vozila i kontrola upotrebe bezbjednosnog pojasa kojom prilikom su zbog alkoholisanosti sankcionisana 24 vozača.

Policijski službenici su kontrolisali i izvršili alkotestiranje 689 učesnika u saobraćaju. Zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu sankcionisana su 24 vozača, koliko ih je i isključeno iz saobraćaja. Od ukupnog broja sankcionisanih vozača sankcionisano je 13 vozača zbog utvrđene koncentracije alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg, 8 vozača zbog koncentracije alkohola od 0,81 do 1,50 g/kg, a 3 vozača su zadržana lišenjem slobode u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu preko 1,5 g/kg.

Takođe, sankcionisano je 8 učesnika u saobraćaju zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilom i 12 učesnika u saobraćaju zbog nekorištenja bezbjednosnog pojasa.

Policijski službenici PU Banjaluka, 25.02.2022. godine, lišili su slobode lice inicijala G.M. iz Banjaluke, za kojim je po naredbi Opštinskog suda Travnik, raspisana Centralna potjernica zbog počinjenog krivičnog djela „Krađa“.

Zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja u dane vikenda lišeno je slobode 14 lica, saopšteno je iz Banjalučke policije.

Članak ODUZETI BODEŽ I MARIHUANA: Pojačane aktivnosti Policijske uprave Banjaluka se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *