Održana radionica o digitalnoj transformaciji malih i srednjih firmi

Društvo za informatiku Srbije, kao koordinator RG10 – informaciono društvo i mediji u okviru Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji, organizovalo je 23. februara u Novom Sadu radionicu Digitalna transformacija poslovanja u mikro, malim i srednjim preduzećima.

PCPress.rs Image

Cilj radionice je bio da slušaocima približi pojam digitalne transformacije u malim i srednjim preduzećima, sa posebnim fokusom na prednosti digitalizacije privrede u postupku priprema za pristup Evropskoj uniji, kako bi se ovaj proces ubrzao i blagovremeno izbegli problemi u praksi.

Kako je zbog još uvek aktuelne pandemije broj učesnika bio ograničen, radionici je pristupilo 15 učesnika – prvenstveno predstavnika IT firmi koje učestvuju u procesu digitalizacije, menadžera iz malih i srednjih preduzeća, a bila su i tri učenika završnog razreda IT gimnazije.

U prvom delu radionice, održana su tri izlaganja: o dosadašnjim i predstojećim aktivnostima na pridruživanju EU iz delokruga radne grupe 10 (informaciono društvo i mediji) autora Nikole Markovića, koordinatora RG10, o stanju i pripremama za digitalnu transformaciju u malim i srednjim preduzećima u Srbiji (Đorđe Cvetković, Plativoo), kao i o organizacionim i kulturološkim pripremama preduzeća kao preduslov uspešne digitalne transformacije (Dragana Bečejski Vujaklija, DIS).

U nastavku radionice, učesnici podeljeni u timove su rešavali studiju slučaja male firme koja ulazi u proces digitalne transformacije. Posle izlaganja rešenja, žiri je proglasio najbolji tim, a predsednik žirija, dr Milan Paroški, uručio je pobednicima simboličnu nagradu.

Polaznici su u anonimnoj anketi jednoglasno izrazili veliko zadovoljstvo sadržajima koji su prezentovani i konceptom radionice u kojoj su neposredno učestvovali.

The post Održana radionica o digitalnoj transformaciji malih i srednjih firmi first appeared on PC Press.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *