ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA DIJANI HRKALOVIĆ: Naredno ročište zakazano za 7. april (FOTO/VIDEO)

Novo punomoćje dala je advokatu Vladimiru Đukanoviću. On je u sud poslao obavještenje i molbu za otkazivanje pretresa, kako bi mogao da se upozna sa predmetom.

Sudija Slađana Marković kazala je da je 28. februara u sud stigao podnesak advokata Seada Spahovića i još dvojice njegovik kolega kojim ih obavještavaju da otkazuju punomoćje za zastupanje Dijane Hrkalović, dan kasnije stigao je podnesak od Đukanovića kojim on obavještava sud da mu je Hrkalovićeva dala punomoćje uz molbu da se pretres odloži.

S Hrkalovićkom se na optuženičkoj klupi nalazi i bivši načelnik Odjeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Bivša državna sekretarka MUP-a dovezena je iz Okružnog zatvora u Specijalni sud u Beogradu. Hrkalović se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu od 24. decembra prošle godine i to zbog opasnosti od bjekstva.

Optužena je za krivično delo trgovina uticajem jer je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Za Milenkovića tužilac je tražio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dvije godine zatvora.


Hrkalovićka se tereti da je naložila načelniku Milenkoviću da ne postupi odmah po nalozima sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu i postupajućeg tužioca, koji su tražili da im se dostavi automatska obrada mobilnog telefona Veljka Belivuka, u to vrijeme okrivljenog za ubistvo Vlastimira Miloševica 30. januara 2017. u Beogradu.

Članak ODLOŽEN POČETAK SUĐENJA DIJANI HRKALOVIĆ: Naredno ročište zakazano za 7. april (FOTO/VIDEO) se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *