ODLIČNE VIJESTI ZA NOVAKA: Đoković će moći da igra na Vimbldonu

Podsjetimo, odavno je poznat njegov stav o vakcinaciji koji ga je na kraju i koštao učešća na ovogodišnjem izdanju Australijan opena, gđe bi takođe branio titulu, ali to ga nije uzdrmalo i srpski teniser nije promijenio stav.

Štaviše, on je izrekao i da je spreman da se odrekne svih trofeja ukoliko vakcinacija bude obavezna.

Neki zvaničnici turnira su odlučili da mu izađu u susret i ne traže vakcinaciju, pa će tako Srbin već moći da igra turnir u Dubaiju, gdje se trenutno i nalazi, a osim tog turnira, on će moći da igra i u Rimu, gdje su ga Italijani praktično pozvali raširenih ruku.

S druge strane, ostavljalo se pitanje za potencijalno učešće na Grend slemovima, Roland Garos još nije siguran, jer iako su rekli da će prvobitno moći, ta odluka je povučena i za sada je vakcinacija obavezna, te je ovaj turnir ostao pod znakom pitanja, bar u ovom trenutku iako do njega još ima nekoliko mjeseci.

Međutim, kako stvari stoje, za sada će Novak Đoković moći da igra i brani titulu osvojenu na Vimbldonu, jer kako je istakao Tim Henman, da će turnir pratiti preporuke Vlade ove zemlje i da će za učešće na istom biti potreban samo antigenski test, a ne i obavezna vakcinacija.

Posljednji grend slem u godini, Ju-Es open, poprilično je daleko, pa je teško i prosuditi šta će se desiti do tada. Kako god, Srbin i dalje ima velike prilike da ispiše nove stranice ovog sporta i postane najbolji ikada.

(Blicsport)

 

Članak ODLIČNE VIJESTI ZA NOVAKA: Đoković će moći da igra na Vimbldonu se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *