NJAMČKI MEDIJI U RODNOM SELU MIRNESE: U Bosovači nema gdje da se sakrije

Njeni poznanici kažu da je često znala dolaziti na odmore u rodno mjesto, posebno dok je bila mlađa. Ipak, kako njene komšije tvrde, prije izvjesnog vremena je prekinula kontakt sa svojom porodicom, zbog čega je dugo nije bilo u Busovači. Jedan od lokalinih stanovnika Merdan Rizah kaže da se u Busovači nema gdje sakriti, jer je nemoguće da prođe neopaženo.

On dodaje da se Mirnese sjeća još dok je bila dijete. Nije je vidio godinama. Ipak, tvrdi da nije očekivao da bi ona mogla uraditi nešto takvo.

– Ja se samo nadam da je živa. Vjerovatno je pomagala nekom. Jednom kada je nađu, nadam se da će se to sve rasvijetliti, cijeli taj slučaj. Sumnjam da je ona to dobrovoljno uradila – kaže njen komšija iz Busovače.

Ostale komšije tvrde da su ostali šokirani na vijest da bi ona mogla ukrasti milion evra. Njenu porodicu su dobro poznavali i opisuju ih kao izuzetno dobre ljude, posvećene vjernike. Upravo zato, sigurno nisu očekivali nešto ovakvo od svoje kćerke.

Podsjetimo, Mirnesa S. je iz prostorija kompanije za transport novca 14. oktobra, oko 15.10 sati ukrala više od milion evra. Imala je pristup novcu kao zaposlena u kompaniji. Krađa je uočena istog dana, a policija je započela istragu. U svom saopštenju nisu pojasnili na koji način je ona iz kompanije iznijela toliki novac. Ponuđena je i nagrada za pomoć koja bi dovela do hapšenja 42-godišnjakinje.

– Nagrada je 37.500 evra i osigurana je privatno. Mole se svi koji nešto znaju o 42-godišnjoj osumnjičenoj da se jave kriminalističkoj policiji – saopštila je policija u Štutgartu.

(BlPortal)

Članak NJAMČKI MEDIJI U RODNOM SELU MIRNESE: U Bosovači nema gdje da se sakrije se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *