NEŠTO LIJEPO U MORU TUGE: Dječak izvučen iz ruševina nakon stravičnog zemljotresa (VIDEO)

Sretna vijest, u moru tuge, stigla je juče nakon što su iz ruševina izvukli petogodišnjeg dječaka. Kako piše Gardijan, dječak je preživio zahvaljujući dušeku koji je bio preko njega.

Dječak Azka je bio zarobljen dva dana. Kada su ga spasioci izvukli, izgledao je svjesno i bio je smiren.

– Azka je sada dobro, nije povrijeđen – rekao je njegov rođak Salman Alfarisi (22) dok je držao ruku dječaka u improvizovanom šatoru na parkingu bolnice.

– Doktor je rekao da je slab samo zato što je gladan – dodao je.

Majka đečaka je nažalost preminula.

Šanse za pronalazak preživjelih pod ruševinama sve manje

Zemljotres jačine 5,6 stepeni Rihterove skale u poneđeljak izazvao je veliku štetu u gradu Cianjur, u planinama oko 75 kilometara južno od glavnog grada Džakarte, a 40 ljudi se i dalje vodi kao nestalo.

Spasioci su fokusirani na regiju Cugenang, jedno od najteže pogođenih područja gđe se vjeruje da je najmanje jedno selo zatrpano klizištem.

Poslani su helikopteri prema dva sela do kojih nije moguće doći putem kako bi se preživjelima dostavili vodu i hranu, rekao je šef agencije za potragu i spasavanje Henri Alfiandi. Dodao je kako su šanse da se pronađu preživjeli zarobljeni u ruševinama poslije tri dana sve manje i da postoji opasnost od naknadnih potresa koji bi izazvali još klizišta na padinama natopljenim kišom.

“Mama, mrak je, ne mogu da dišem”
Ai Nurjanah (48) rekla je da je bila zarobljena ispod srušenog betona oko 15 minuta nakon potresa. Tijelima je štitila svoju četverogodišnju kćer. Oni su spavali kada se potres dogodio.

– Zvala sam u pomoć dok mi nije nestalo glasa. Moja kćerka je govorila”Mama, mrak je, ne mogu da dišem” – ispričala je ona.

Indonezija je zbog svoje geografske pozicije jedna od zemalja koje su najpodložnije potresima u svijetu. Ovaj potres je bio posebno smrtonosan jer je pogodio gusto naseljeno područje na plitkoj dubini od samo 10 kilometara. Zvaničnici su rekli da su loši građevinski standardi doveli su do mnogih smrtnih slučajeva.

NE

(SrpskaInfo)

Članak NEŠTO LIJEPO U MORU TUGE: Dječak izvučen iz ruševina nakon stravičnog zemljotresa (VIDEO) se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *