NASTAVLJA SE EVAKUACIJA: Pušilin naredio opštu mobilizaciju

 •  Pozivam sunarodnike koji su u rezervi da dođu u vojne komesarijate. Danas sam potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji – rekao je Pušilin, prenio je „Sputnjik“.Luganska Narodna Republika /LNR/ i Donjecka Narodna Republika /DNR/ najavile su juče evakuaciju svojih građana u Rostovsku oblast nakon što je ukrajinska vojska izvršila napad na ove samoproglašene republike.Pušilin je naveo da je DNR spriječila ukrajinske specijalne službe da se angažuju u nekoliko terorističkih napada u posljednjih nekoliko dana.

  – U toku je ukrajinsko granatiranje velikih razmjera teritorija Donjecke i Luganske Narodne Republike. Samo posljednjih dana naša vojska je spriječila nekoliko pokušaja terorističkih napada ukrajinskih specijalnih službi – rekao je Pušilin.

  Prema njegovim riječima, Oružane snage Ukrajine tokom granatiranja koriste minobacače, bacače granata, protivtenkovske raketne sisteme, dok snage samoproglašene Donjecke Narodne Republike uzvraćaju vatrom.

  On je naveo da će, bez obzira na to kako se događaji razvijaju, DNR moći da obuzda agresiju Kijeva.

  Zauzvrat, šef samoproglašene Luganske Narodne Republike /LNR/ Leonid Pasečnik izjavio je da je potpisao ukaz o opštoj mobilizaciji u republici i zabranio muškarcima od 18 do 55 godina da napuste region.

  Vlasti DNR i LNR-a počele su juče evakuaciju civila u Rusiju, strahujući od vojne agresije ukrajinske vlade.

  Šef DNR-a upozorio je da ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski može u bilo kom trenutku da naredi punu ofanzivu na samoproglašene republike.

  Oko 25.000 stanovnika Luganska i 6.600 ljudi, uključujući skoro 2.500 djece iz Donjecka, prešlo je do jutros granicu sa Rusijom.

Članak NASTAVLJA SE EVAKUACIJA: Pušilin naredio opštu mobilizaciju se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *