MUKA SVAKE ŽENE: Kako odabrati pravu četku za kosu?

Za tanku kosu

Tanka kosa zahtijeva plastične četke sa široko poredanim zupcima koji lako prolaze kroz kosu. Na zupcima bi trebalo da budu mali silikonski čepići koji neće trgati dlake iz korijena. Ovakve četke odlične su i za feniranje frizura jer omogućuju da vazduh slobodno struji.

Za gustu kosu

Gusta kosa može podnijeti jače poteze četkom. Za ovakvu kosu najbolje je koristiti guste četke od prirodne dlake jer će je one raščešljati i zagladiti dok bi četke od sintetičke dlake mogle da stvore ispucale vrhove.

Za grubu kosu

Ako pokušavate da napravite fen frizuru na kosi grublje teksture, koristite okruglu četku s mješavinom prirodnih i sintetičkih dlaka jer će vještačke dlake zagladiti kosu u donjim slojevima dok će prirodna dlaka dati površinsku glatkoću.

Za kovrdže

Nakon što kosu operete i stavite puno regeneratora te zatim isperete, kosu ćete najlakše počešljati uz češalj sa širokim zupcima bez straha da će vam slomiti vlasi ili uništiti kovrdže.

Za svakodnevnu upotrebu

Za svaki dan koristite četke koje imaju zupce postavljene na gumi. Takve četke dobre su za sve vrste kose jer jastučić od vazduha između gume i četke smanjuje napetost pa ne postoji opasnost da iščupate vlasi ili ih prelomite.

(Dnevi avaz)

Članak MUKA SVAKE ŽENE: Kako odabrati pravu četku za kosu? se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *