MOSKVA ĆE POSLATI NJEMAČKOJ DOKAZE O MASOVNIM GORBNICAMA: Zaharova reagovala na izjave Šolca

– U vezi sa izjavama kancelara Šolca da su izjave o genocidu u Donbasu smiješne, mi ćemo iznijeti dokaze o masovnim grobnicama u ovom regionu kako bi njemačko rukovodstvo to pažljivo proučilo – rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da Rusija nije u stanju da ove materijale, takođe poslate Vašingtonu, učini dostupnim široj javnosti, jer će ih bilo koja platforma momentalno blokirati kao „nedozvoljen sadržaj“.

Zaharova je zamolila njemačke kolege, dok im je diplomatska poruka još u pripremi, da tu temu prouče u otvorenim izvorima koristeći priložene hiperlinkove na sajtovima ruskog Ministarstva spoljnih poslova i Istražne komisije.

– Dozvolite mi da vas upozorim da će i onima koji su vidjeli sve ovaj sadržaj biti nepodnošljiv – dodala je ona, prenio je TASS.

Šolc je danas na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji rekao da termin genocid nije primjenljiv na situaciju u Donbasu i takve izjave opisao kao smiješne.

Ranije je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Šolcom ruski predsjednik Vladimir Putin upotrijebio termin „genocid“ da opiše trenutna dešavanja u regionu.

Lideri Luganska i Donjecka, Leonid Pasečnik i Denis Pušilin, juče su naložili evakuaciju civila u Rusiju s obzirom na sve veći rizik od neprijateljstava. Jedan broj ruskih regiona saopštio je da je spreman da primi izbjeglice iz Donbasa.

(SRNA)

Članak MOSKVA ĆE POSLATI NJEMAČKOJ DOKAZE O MASOVNIM GORBNICAMA: Zaharova reagovala na izjave Šolca se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *