MLADIĆU DOŽIVOTNI ZATVOR ZBOG ŠVERCA KRAVA: Sudija je poručio to nije životinja već majka

– Svi problemi na Zemlji biće riješeni kada nijedna kap kravlje krvi ne padne na zemlju – rekao je sudac Samir Vinodchandra Vyas u obrazloženju presude

Sudac je tokom izricanja presude dodao kako krava nije samo životinja, nego je i majka. Istakao je da niko nije tako zahvalan kao krava. Požalio se da se zaštita krava ne provodi u praksi, iako se kontinuirano vode razgovori o tome, prenosi India Today.

Sud se bavio slučajem krijumčarenja stoke u kojem su krave i njihovo potomstvo transportovani u neljudskim uslovima. Policija je 27. kolovoza 2020. uhapsila Mohamada Amena zbog ilegalnog prevoza više od 16 krava i njihovog potomstva u kamionu bez odgovarajućih uslova.

Optuženi je kažnjen u skladu sa odredbama Zakona o očuvanju životinja iz 2017, Zakona o sprečavanju okrutnosti prema životinjama iz 1960, Naredbe o kontroli prevoza životinja iz 1975. i Zakona o kontroli osnovnih dobara i životinja iz 2015. godine. Sudac je pozvao ljude da uzmu u obzir ne samo vjerski značaj krave, već i njenu društvenu, ekonomsku i naučnu korist, prenosi Indeks.hr.

Članak MLADIĆU DOŽIVOTNI ZATVOR ZBOG ŠVERCA KRAVA: Sudija je poručio to nije životinja već majka se pojavljuje prvo na Novosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *